Att alla ScandGates webhosting-kunder får en säker och problemfri drift av sin webbplats kommer alltid att vara vår högsta prioritet. Vi arbetar hela tiden förebyggande för att nertid ska elimineras eller i värsta tänkbara fall reduceras till ett absolut minimum.

Alla våra servrar är placerade i Sverige fördelat på tre serverhallar och alla led i både nätverksinfrastruktur och hårdvara har redundans. Det innebär att det alltid finns system som direkt och helt osynligt tar över ifall ett annat fallerar. Samtliga system övervakas varje minut, dygnet runt under årets alla dagar av ett externt oberoende system. Varje dygn görs närmare 250.000 statuskontroller för att säkerställa att alla system fungerar som de ska. På ett enda år blir siffran nästan ofattbara 100.000.000 kontoller. Det finns alltid en jourhavande tekniker tillgänglig dygnet runt som inom loppet av ett par minuter får vetskap om eventuella problem. Vanligtvis påbörjas felsökning inom 5 minuter och enklare fel löses inom 8-10 minuter.

Vårt personliga engagemang i samverkan med en stark teknisk lösning ger Ert företag och Er webbplats bästa möjliga förutsättningar för en problemfri drift. Er webbplats är med andra ord i trygga händer hos oss. Självklart har Ni alltid en kunnig och lättillgänglig support att vända Er till via e-post eller telefon.

Tilläggstjänster

Har Ni en affärskritisk webbplats erbjuder vi också prisvärda tilläggstjänster för att ytterligare stärka säkerheten.

Ett SSL-Certifikat gör att Er webbplats får en https://-adress och visar det eftertraktade hänglåset i adressraden för Era besökare. All kommunikation mellan servern och besökarens dator sker då krypterat och säkert. Det ger en trygghet för besökaren och visar att Ni som webbplatsägare bryr Er om Era besökare och kunders säkerhet och integritet. Att Google dessutom premierar sidor med SSL och ger dem bättre placeringar i sökresultaten är en ren bonus. SSL-Certifikat ingår numera i vårt hostingpaket.

Backuper ingår alltid och tas med två olika system under kvällen och natten. Men vi nöjer oss inte med det utan erbjuder även backup varje timme mellan 06.00 – 17.00 som en extratjänst. Har Ni exempelvis en webbshop med löpande inkommande beställningar eller en dynamisk webbplats som ändras mycket under dagen kan Ni vara säker på att vi alltid har en färsk backup att tillgå. Vi vågar påstå att vi är ensamma om denna lösning till ett så pass slagkraftigt pris.

Så oavsett om Ni har en mindre webbplats eller en välbesökt webbshop har vi kapaciteten att ta hand om den på bästa sätt. Har Ni behov av mer avancerade lösningar, en eller flera egna servrar så har vi både kunskapen och kapaciteten för att möta dina krav. Vårt personligt engagemang får Ni på köpet där vårt mål är att överträffa Era förväntningar.